Skip to content

Budapest Global

Egy nagyvárosnak számos összetett és dinamikusan változó kihívással kell szembenéznie, úgy, mint a klímaváltozás, a gyors technológiai fejlődés és a fokozódó gazdasági verseny. Ahhoz, hogy ezekre megoldások szülessenek, a kulcsfontosságú városi stakeholdereknek szoros együttműködésben kell dolgozniuk, hiszen közös munkával jobb eredmények érhetők el.

Budapest eye and basilica

 

 

Budapest sem kivétel e szabály alól – éppen ezért kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzat 2021-ben a Budapest Global megalapítását: egy független, a köz- és magánszférát összekötő platformét, amely hosszú távú, strukturált együttműködést tesz lehetővé az Önkormányzat, a vállalkozások és a tudásintézmények között. A szervezet víziója, hogy Budapest egy globális kapcsolatokkal rendelkező, versenyképes, élhetőbb és modernebb város legyen.

 

 

2022 óta építünk szövetséget a különböző stakeholderek között; mozgósítjuk a vezetésüket, a szakértelmüket és az erőforrásaikat, hogy hatásvezérelt projekteket és előremutató partnerségeket hozzunk létre. A törekvés három alappillére a következő: Budapest vonzerejének növelése a különböző tehetségek számára; az intelligens városok technológiája és adatalapú irányítási kísérleteinek megismerése, integrálása, az új digitális technológiák alkalmazásának támogatása; valamint a kollektív fellépés szorgalmazása a városi fenntarthatóság érdekében.

Talent-friendly city

A Budapest Global összekapcsolja a vállalkozásokat és az innováció katalizátoraként működik:

• elősegíti az új ötletek, ismeretek és információk cseréjét;
• fórumot biztosít a Budapest jövőbeli fejlődéséről szóló párbeszédnek
• mozgósítja a tagok erőforrásait, szakértelmét és vezetőit; létrehoz egy jövőt építő közösséget, amely összeköti a köz- a magán – és a tudományos élet szereplőit, hogy a közös munka, a közös projektek és a jó gyakorlatok megosztása mentén szolgálja a holnap Budapestjének megépítését.

Ha szeretné, hogy szervezete a főváros innovatív közösségének együttes erejére támaszkodva fejlődhessen, jelentkezzen még ma!

Jelezze érdeklődését

A Budapest Global hivatalosan megkezdte működését 2022-ben.