Skip to content

Tevékenységek

A Budapest Global három téma köré szervezi alaptevékenységeit: tehetségbarát, okos és technológia alapú, valamint fenntartható város kialakítása. Ezek magukban foglalják: 

  • Kísérleti projektek kezdeményezését; 
  • Hálózatépítési és közösségi események szervezését; 
  • Betekintést nyújtó cikkek és a tagok jó gyakorlatainak megosztását; 
  • Nemzetközi partnerkapcsolatok bővítését; 
  • Online platform fejlesztését a tagok számára. 

 

Tevékenységünk a Budapest Global 2022-es hivatalos megalakulása után indul. 

Talent-friendly city

Tehetségbarát város

Budapestet olyan nemzetközi központtá tesszük, amely vonzza és megtartja mind a magyar, mind a külföldi tehetségeket. A Budapest Global szeretné, ha városunkban a különböző hátterű szakemberek és diákok is otthon éreznék magukat a könnyen hozzáférhető közösségi tereknek köszönhetően.

Smart and tech-enabled city

Okos, technológia alapú város

Célunk, hogy ösztönözzük a stakeholderek közötti együttműködést és innovációt a jobb közszolgáltatások, új üzleti növekedési lehetőségek és virágzó kutatási és fejlesztési ökoszisztéma érdekében, melyeket a digitális technológia és a valós környezetben végzett kísérletezés tesz lehetővé. Budapest vállalkozásbarát környezettel várja a (tech)vállalkozókat, startupokat és más innovatív szervezeteket.

Sustainable city

Fenntartható város

Budapestet egészséges, zöld és klímabiztos városi környezetként képzeljük el, ahol a városi stakeholderek, köztük a lakosok és az itt dolgozók kollektívan lépnek fel a közösségi és körforgásos gazdaság kialakítása érdekében.

Jelezze érdeklődését

A Budapest Global hivatalosan megkezdte működését 2022-ben.