Skip to content

Budapest Global

A városoknak számos összetett és dinamikus kihívással kell szembenézniük, úgy mint a klímaváltozás, a gyors technológiai fejlődés és a fokozódó gazdasági verseny. Ahhoz, hogy ezekre megoldásokat találjunk, a kulcsfontosságú városi stakeholdereknek szoros együttműködésben kell dolgozniuk, hiszen közös munkával jobb eredményeket érhetünk el, mint külön-külön. 

Felismerve, hogy Budapest sem kivétel e szabály alól, a Fővárosi Önkormányzat 2021-ben kezdeményezte a Budapest Global megalapítását: egy független, a köz- és magánszférát összekötő platformot, amely hosszú távú, strukturált együttműködést tesz lehetővé az Önkormányzat, a vállalkozások és a tudásintézmények között a tripla helix modellnek megfelelően. A szervezet víziója, hogy Budapest egy globálisan kapcsolatokkal rendelkező, versenyképes és élhető város legyen. 

Különböző stakeholderek koalícióit építjük fel; mozgósítjuk vezetésüket, szakértelmüket és erőforrásaikat, hogy hatásvezérelt projekteket és partnerségeket kezdeményezzünk három témában. Ezek a pillérek Budapest vonzerejének növelése a különböző tehetségek számára; az intelligens városokkal kapcsolatos kísérletezés és az új, digitális technológiák alkalmazásának támogatása; és a kollektív fellépés szorgalmazása a városi fenntarthatóság érdekében. 

A Budapest Global vállalkozások összekötőjeként és az innováció katalizátoraként működik: 

  • Elősegíti az új ötletek, ismeretek és információk cseréjét
  • Fórumot biztosít a Budapest jövőbeli fejlődéséről szóló párbeszédnek
  • Mozgósítja a tagok erőforrásait, szakértelmét és vezetőit
  • Létrehoz egy hálózatot, amely összeköti az úttörőket és elősegíti a jó gyakorlatok megosztását.

A Budapest Global hivatalosan 2022-ben indult. Jelezze érdeklődését még ma, hogy szervezete a főváros innovatív közösségének együttes erejére támaszkodva fejlődhessen! 

Jelezze érdeklődését

A Budapest Global hivatalosan megkezdte működését 2022-ben.