Skip to content

Felhívás a Budapest Global Egyesület Titkárságának Igazgatói állására

CV job search
A Budapest Global Egyesület pályázatot hirdet a Titkárság Igazgatója pozíció betöltésére. Várjuk jelentkezését az info@budapestglobal.org email címre 2023. január 15-ig.

A szervezetről:

A városok számos összetett és dinamikus kihívással néznek szembe napjainkban, főként a klímaváltozás, a gyors technológiai fejlődés, és a növekvő gazdasági versenynek köszönhetően. A megoldás érdekében megkerülhetetlen a kulcsfontosságú városi szereplők összefogása. Budapest felismerte ennek szükségességét, és 2021-ben kezdeményezte a Budapest Global Egyesület (a továbbiakban: Egyesület, Budapest Global) —egy független, köz-és magánszektor közötti platform—felépítését, amely lehetővé teszi a hosszútávú, strukturált együttműködést a Fővárosi Önkormányzat, üzleti szervezetek és tudományos intézetek között. A cél, hogy Budapest egy globálisan beágyazott, versenyképes és élhető város legyen.

Az Egyesület a köz, magán és civil szereplők szövetségére épít, és mobilizálja a náluk megtalálható vezetői tudást, szakértelmet és erőforrásokat a hatásorientált projektek és együttműködések kezdeményezése érdekében. A Budapest Global összekötőként és katalizátorként működik: támogatva az új ötletek, tudás és információ cseréjét; fórumot biztosítva Budapest jövőbeli fejlesztéseinek; mobilizálva a tagok erőforrásait, szakértelmét és vezetői tudását; létrehozva a kulcsfontosságú szereplők hálózatát és biztosítva a jógyakorlatok láthatóságát.

A Budapest Global tevekénységét három fő téma mentén szervezi: tehetségvonzó város, okos- és technológiabarát város és fenntartható város.

Az Egyesület operatív, koordináló feladatokat ellátó ügyvezető testülete az Elnökség, melynek munkaszerve a Titkárság. A Titkárság legalább 3 és legfeljebb 10 főből áll, élén az Igazgatóval. Az egyesületi Alapszabály értelmében a Titkárság feladatai közé tartozik különösen: az Elnökség munkájának segítése a napi operatív feladatok ellátásában; a különböző projektek meghatározásában, előkészítésében, lebonyolításában történő közreműködés; az Elnökség által meghatározott eseti feladatok végrehajtásában történő részvétel.

Főbb feladatok:

 • Az Egyesület vezetése növekedés, hatás és siker eléréséért;
 • Az Elnökség által jóváhagyott projektek kezdeményezésének és előkészítésének koordinációja és felügyelete;
 • Támogatásgyűjtés (fundraising), az Elnökség támogatása a támogatásgyűjtési (fundraising) célok elérésében;
 • Bizalom kiépítése, és kapcsolattartás a fő partnerekkel és érdekeltekkel;
 • Az egyesületi tagok bevonása különböző tevékenységekbe (testületi és elnökségi gyűlés, találkozók, projektek, kapcsolatépítés stb.)
 • Kezdeti folyamatok elindítása: az igazgató építi fel a Titkárságot, mint szervezeti egységet, valamint szervezi meg a Titkárság munkáját. Az igazgató indítja be operatív szinten a Budapest Global Egyesület munkáját;
 • Az igazgató irányítja az Egyesület operatív működését, beleértve az Elnökséget, központi működést, projektinkubációt, kommunikációt, az adminisztratív és pénzügyi csapatot.
 • Stakeholder management operatív koordinációja;
 • Az Egyesület pénzügyeinek felügyelete, költségvetéstervezés és irányítás, jóváhagyások beszerzése az Elnökségtől;
 • Jelentés az Elnökség felé a szervezet eredményeiről, személyzeti ügyekről és munkamenetről, projektekről, mérföldkövekről
 • Javadalmazás: versenyképes fizetés.

Munkakör betöltésének feltételei:

 • Egyetemi végzettség kapcsolódó területen (MBA előnyt jelent);
 • Kiváló angol és magyar nyelvtudás;
 • A vezető sikeres igazgatói vagy felsővezetői múlttal, és 8-10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek—nonprofit vagy profitorientált szervezetből—közül kerül kiválasztásra. Előnyt jelent a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat.
 • Magasszintű vezetői és tárgyalói készség, megkérdőjelezhetetlen üzleti etika.
 • Vállalkozói szellem – a rendelkezésre álló erőforrásokból kell majd egy új csapatot felépíteni és vezetni.
 • Korábbi tapasztalat az alábbi területeken: innováció menedzsment, üzletfejlesztés és adminisztráció, hosszú távú stratégia kidolgozása és megvalósítása, bevételek és nyereségkezelés, beleértve a költségfejlesztést, és a pénzügyi eredménygazdálkodást, pénzgyűjtés (fundraising) és donorkezelés.
 • Az ideális jelölt hosszú időt töltött Budapesten, jól ismeri a város lakóinak életét és igényeit, valamint szenvedélye a főváros. Átfogó/beható ismeretekkel rendelkezik az aktuális fővárosi gazdasági helyzetről, politikai viszonyokról és a civil szféráról, különös tekintettel a városi innovációkra.
 • A közérdekképviselet, és szervezeti médiastratégia megvalósítása terén szerzett tapasztalat előnyt jelent.
 • Büntetlen előélet.

Pályázati anyag:  

 • CV,
 • motivációs levél.

A pályázatot a bérigény megjelölésével kérjük benyújtani az info@budapestglobal.org email címre. A pályázati dokumentumok mellett kérjük az aláírt adatvédelmi nyilatkozatot is mellékelni. A pályázattal kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató ITT érhető el.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. január 15.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket is a fenti email címre kérjük megküldeni.

A kiválasztási folyamat menete:

 1. A beérkező pályázatok alapján kiválasztásra kerülnek az igazgatói shortlist jelöltek.
 2. Év elején, várhatóan februárban kerül sor a shortlist jelöltek meghallgatására. A Kiválasztási Bizottság előtt való meghallgatás során a jelöltek egy konkrét megoldandó feladat bemutatásán és a saját szakmai múltjából hozott példán keresztül adnak bizonyságot arról, hogy potenciálisan alkalmasak a feladatok elvégzésére.
 1. A Kiválasztási Bizottság a meghallgatásokat követően javaslatot tesz az Elnökség részére az igazgatói pozícióra legalkalmasabbnak ítélt személyekről (3 fő).
 2. Ennek alapján az igazgató kiválasztásáról a Budapest Global Egyesület Elnöksége dönt és az Alapszabály VII. fejezet 9. b) pontja szerint megbízza a Budapest Global Egyesület Titkárságának igazgatóját.

recent news

signing a document

Bejegyezték a Budapest Global Egyesületet

Júliusban megalakult a Budapest Global Egyesület, miután mind a tizenöt tag (ALTEO, BKIK, BKM, BKK, Budapest Brand, K&H Bank, Egon Zehnder, Graphisoft, MOL, Nestlé, OTP, Startup Hungary, IVSZ és Wallis) elfogadta és aláírta az alapító okiratot.

Read More »
Inaugural Board Meeting family photo

Megtartották a Budapest Global alakuló ülését a Városházán

Szeptember 20-án tartották meg a Budapest Global alakuló ülését, ami egy független, a köz- és​ a magánszféra szereplőit tömörítő platform, ami elősegíti a hosszútávú, strukturált együttműködést a főváros, a Budapesten működő vállalkozások és tudásközpontok között. A cél az, hogy Budapest egy globálisan beágyazott, versenyképes és élhető várossá váljon.

Read More »